Quicksearch
  Advanced Search
  List all Cars
  Manufacturers
  Top 10 Lists
  Photo Gallery
  Supercar History
  Record Breakers
  Best Buys
  Class Leaders
  Our Favourites
  Concept Cars
  Trumps Game
  Mike's Cars
 

Supercar Quiz

Well done to all those in the final Top 10 table below. A new quiz will appear here in the near future.

 

Quiz Top 10 Table

1Jake Brightman  15 
2joe ward  15 
3Tegran Brown  15 
4Da Dogg  15 
5michael1  15 
6ben-j  15 
7Taurus  15 
8fazapulscha  15 
9mc willlll  15 
10Roxanne  15 

1. Who was the first man to break the 200mph land speed record barrier?
   Answer : Henry Segrave

2. What is the literal translation of the Swedish supercar manufacturer 'Koenigsegg'?
   Answer : Knifes Edge

3. Which is the fastest ever British supercar from 0-60mph?
   Answer : Ultima GTR 720

4. Which car holds the 'London' speed record?
   Answer : Mercedes SLR McLaren

5. Which manufacturer's flagship saloon offers 'Drive Assist', which will automatically apply the brakes if you get too close to the car in front?
   Answer : Mercedes

6. Which decade saw the world's first automatic transmission car?
   Answer : 1930s

7. What does it mean if a road car is homologated?
   Answer : Enough have been made to satisfy racing regulations

8. Which is the European car of the year for 2006?
   Answer : Renault Clio

9. Where would you find the Kyalami racing circuit?
   Answer : South Africa

10. Which was the world's first fibre glass bodied road car?
   Answer : Chevrolet Corvette

The identities of the cars in the photos below were :-

1.  Caparo T1

2.  Noble M15

3.  Lamborghini Gallardo

     

4.  Bugatti Veyron

5.  Saleen S7

 
     

 

 




Share this page on    share SupercarWorld on Facebook  share SupercarWorld on Twitter  share SupercarWorld on Google Plus  share SupercarWorld on Pinterest  share SupercarWorld on LinkedIn  share SupercarWorld on Tumblr  share SupercarWorld by email